Algemeen

Welkom op de kamppagina! Hieronder vind je de antwoorden op al je vragen over ons jaarlijkse chirokamp. Mochten er toch nog vragen onbeantwoord blijven, neem dan gerust contact op met iemand van de leiding. Elk jaar gaan alle gasten en leiding op een onvergetelijk 10 daags kamp. 

We vragen jullie ook om het kampboekje niet te verwaarlozen, er kunnen steeds interessante weetjes bijkomen of je kan soms dingen uit het oog verliezen, het boekje komt binnenkort ook online en/of wordt meegegeven met de gasten.

Wanneer gaan we op kamp?

Meisjes: 21 juli 2024 tot 31 juli 2024

Jongens: 31 juli 2024 tot 10 augustus 2024

Waar gaan we op kamp? 

Wij gaan dit jaar naar de provincie Antwerpen. Wij gaan namelijk op kamp naar Kasterlee.

Wij worden ontvangen in jeugdverblijfscentrum De Hoge Rielen

Dit is de eerste keer dat we daar op kamp gaan. Wij kijken er dus ook naar uit om het daar allemaal te verkennen!

Wakostda?

Je kan mee op kamp voor €135 (€75 vanaf een derde kind). 

Er kan betaald worden via overschrijving op het rekeningnummer van de Chiro: BE95 7512 0134 4758. Vergeet zeker niet om een mededeling met de naam en groep van je kind toe te voegen.

Valiezen binnenbrengen

De meisjes brengen hun valiezen op zaterdag 20 juli 2024 naar de Chiro, het uur wordt nog gecommuniceerd.  

De jongens brengen ze op dinsdag 30 juli 2024 naar de Chiro, het uur wordt nog gecommuniceerd.

De Tippers en Toppers nemen ook hun fiets mee.

Problemen

Voor dringende zaken op kamp, kan er gebeld worden naar:

  • Lanka Stallaert (+32 495 42 76 24) voor de meisjes
  • Raf De Bock (+32 471 67 31 52) voor de jongens.

Zakgeld

De leiding zal vragen om extra zakgeld mee te nemen voor activiteiten op kamp (zwembad, speeltuin, een ijsje, …). Het geld van de Sloebers, Speelclub en Rakkers/Kwiks wordt bewaard door de leiding.

Voor de drie jongste groepen (Sloebers, Speelclub en Rakkers/Kwiks) vragen wij €20 . Dit wordt samen met de Kids-id bij het vertrek afgegeven.

De drie oudste groepen (Toppers/Tippers, Kerels/Tiptiens en Aspi’s) hebben geen bepaald bedrag, maar overdrijf niet. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun geld. Hou er wel rekening mee dat de Kerels/Tiptiens en Aspi’s een dagje vroeger vertrekken met de fiets en dat ze tijdens het kamp op tweedaagse gaan (behalve de Tippers). Zij doen dus wel iets meer op dan de andere groepen

GSM

Wat met een GSM? Welke afspraken rond het GSM-gebruik maken we? Waar trekken we de grens als leidingsploeg?

Om het onszelf op kamp makkelijk te maken en ervoor te zorgen dat er een duidelijke regel is, zijn we als leidingsploeg genoodzaakt om een drastische maatregel op te stellen. Zo is de grens duidelijk voor iedereen: niemand neemt een GSM mee op kamp. Je dag zit op kamp toch al overvol geboekt dus je hebt daar simpelweg geen tijd om te sms’en of te bellen.

Enkel de Toppers/Tippers, Kerels/Tiptiens en Aspi’s mogen hun GSM meenemen. Zij gaan op tweedaagse met de fiets en onderweg kan er altijd iets gebeuren. Aangekomen op de kampplaats, geven zij hun GSM wel meteen aan de leiding. Die bergt ze dan veilig op in een doosje tot wanneer de groep de kampplaats verlaat.