Algemeen

Op deze pagina zal je (bijna) al de antwoorden vinden op je vragen met betrekking tot Chiro Hemo Opstal. Heb je toch nog een vraag waar je geen antwoord op vindt, aarzel dan niet om iemand van de leiding te contacteren.

De zondagen:

Sloebers tot en met rakwi’s spelen van 14u tot 17u.
De oudere afdelingen van 14 tot 18u. De openingsformatie begint stipt om 14.00u. Wees op tijd! Vanaf 13.30u is er leiding aanwezig aan de lokalen. Als u vragen hebt kan u dan altijd bij hen terecht. De activiteiten van de jongste groepen eindigen om 17u. Gelieve hen dan ook af te halen. We staan niet in voor opvang tot 18u.

Inschrijvingen:

Het lidgeld bedraagt 25 EUR.
In het lidgeld is inbegrepen:

 • Een heel jaar lang chiroplezier!
 • de ongevallenverzekering (klik hier voor meer informatie)
 • aansluiting bij Chirojeugd Vlaanderen V.Z.W
 • onze werkingskosten (knutsel- en spelmateriaal, …)

Let wel op! Je zoon/dochter is maar verzekerd voor de tijd die ze nodig hebben om naar huis te rijden, fietsen of stappen. Blijven ze nog onderweg ergens rondhangen dan valt dit niet meer onder de verzekering van de Chiro.

Bij kinderen die vorig jaar al lid van de Chiro waren, komt de leiding thuis langs bij de start van het chirojaar. De leiding van de afdeling van uw kind komt dan even langs om de inschrijving in orde te brengen. Dat is dus dé ideale gelegenheid om hen vragen te stellen, mocht je die hebben. Nieuwe leden zijn altijd welkom op onze chiro. Je mag eerst een aantal zondagen proberen en als je het leuk vindt, komt de leiding wel even langs om je kind in te schrijven.

Het uniform:

Als leiding van een Chirogroep zijn we er trots op om het chiro-uniform te mogen dragen. Ook van de leden, uitgezonderd de sloebers, verwachten we dat ze op zondag in uniform naar de activiteiten komen. Nieuwe leden krijgen tot 1 januari de tijd om hun uniform in orde te brengen. Het uniform is te koop in de chirowinkels: “de Banier-winkels” te Aalst, Gent, Brussel, Mechelen … (klik voor meer informatie) Er is een heel assortiment te verkrijgen, maar enkel volgend lijstje behoort tot het verplichte uniform:

 • Rode T-shirt Chiro Hemo Opstal
 • blauw chirohemd
 • korte chirobroek of -rok
 • blauwe kousen of het kleur kousen van je groep

meisje-1 jongen-1-e1408869689783

Tweedehands uniformen zijn te koop bij:

Els Van ransbeeck
GSM: 0472 36 79 13 (Els)

De chiro-verzekering:

Wie ingeschreven is als lid van de Chiro is ook automatisch verzekerd door de chiroverzekering. Deze komt tussen bij ongevallen en bij burgerlijke aansprakelijkheid. Bij ongevallen betaalt de verzekering alle kosten die bovenop de terugbetaling door het ziekenfonds komen. Lenzen en brillen worden enkel terugbetaald bij lichamelijke schade. De ongevallenverzekering geldt op de heen- en terugweg en tijdens de officiële chiroactiviteiten. De aangifte moet binnen de 8 dagen gebeuren. U krijgt een aangifteformulier van de leiding.
In geval van burgerlijke aansprakelijkheid van de leden (schade aan derden of aan hun bezit) zal eerst de familiale verzekering betalen. Als men geen familiale verzekering heeft, springt de chiroverzekering bij.
Als je voor de Chiro rijdt, zal je autoverzekering de eventuele schade op zich nemen.

Het werkcomité:

Voor de organisatie van enkele grote festiviteiten en bij allerlei activiteiten kunnen we rekenen op ons ‘werkcomité’. Het werkcomité is een groep ouders, sympathisanten, kookploeg en oud-leiding die de handen uit de mouwen steken om de leiding af en toe te helpen. Ze zorgen bijvoorbeeld voor de spaghettizwier, de pensenkermis, feestweekend, …

Chiro boekje:

Zo’n 2 maal per jaar verschijnt ons “boekje”. Elk gezin krijgt een exemplaar. Als u geen boekje gekregen hebt gelieve dit zo snel mogelijk aan de leiding te melden. Er staan allerlei zaken in, zoals:

 • Berichten i.v.m. speciale activiteiten voor de hele groep
 • Een woordje van de redactie, de groepsleiding, de volwassen begeleiding, …
 • Natuurlijk ook tekeningen, spelletjes, mopjes, verhaaltjes,